Üksi jääme võitluses alla

Üksi jääme võitluses alla

Mul on tulnud viimasel ajal väga tugevalt südamesse tänu! Mul oleks nagu silmad lahti läinud kõige selle suhtes, mis Jumal on mu elus teinud.

Kui mul läheb hästi, olen loomulikult tänulik; läheb viltu, ikka tänulik! Korraga vaatab Jumal mulle justkui vastu kõigest, millega tegelen. Nagu mingi salakeel, mida seni ei mõistnud lugeda, aga korraga on see mu ees lahti läinud ja tõesti, ma näen, kuidas Jumal on mu kõrval iga päev. See teeb alandlikuks ja täidab päevad rõõmuga. Ega mured ja probleemid kuhugi kadunud ole, aga need ei mata enam enda alla, vaid rahu on tulnud südamesse. On tulnud julgus loota Jumala peale siis, kui ise ei näe olukordadest väljapääsu.

Hiljuti kinos suurt tähelepanu saanud filmis “’Tõde ja õigus’” tundsin Andreses ära väga palju iseennast. Olin ka ise nooremana väga palju iseenda tarkust (rumalust) ja uhkust täis. Minul on olnud õnneks kõrval kogudus, kes on mind oma eeskujudega väga palju kasvatanud. Suurepärased, targad, pika meelega, sooja südamega inimesed. Justkui Jumala kehastus maa peal – nagu üks kogudus olema peab!

Filmist jäi teravalt silma see, et Andres ei käinud koguduses, aga lugedes Piiblit jäi Jumalast aina kaugemale. Just kogudus on ülioluline tugi meie vaimulikul kasvamisel, sest üksi jääme me paraku võitluses alla.

Lugesin lapsena palju seiklusjutte ja lootsin salamisi ise mõnda neist sattuda, kuid see elu, mille Jumal on mulle valmistanud, ületab mu ootusi tuhandekordselt.

Olen tänulik ja rõõmus iga päeva eest, mida saan käia koos Jumalaga ning koos oma õdede-vendadega Kristuses.

Tunnen, et minu puhul on tõeks saanud kirjakoht: “Tulge minu juurde kõik, kes olete vaevatud ja koormatud, ja mina annan teile hingamise! Võtke enda peale minu ike ja õppige minult, sest mina olen tasane ja südamelt alandlik ja te leiate hingamise oma hingedele, sest minu ike on hea ja minu koorem on kerge!” (Mt 11:28-30).

Saan kinnitada, et Jumalaga koos on koormad kerged kanda.

Agur Ints, juhatuse liige