Tema annab meile avaruse

Ilmselt on paljudele tuttav olukord, kus Jumal kutsub meid Tema riigi töös uut ülesannet täitma, meie aga hakkame kahtlema oma nõrkuste või koguni hinnangute tõttu, mida teised inimesed meile on andnud. Sellisel juhul võib Jumala kutse tunduda koormana ja tekitada stressi. Kahjuks on neidki, kes küll kutse vastu võtavad, aga kogevad varsti läbipõlemist. Tegelikult ei ole Jumal see, kes meile koormaid juurde lisab. Sageli vaevame end hoopis ise palju karmimate nõudmistega, kui Jumal meile esitab. Kui vaatame enese peale, kaotame julguse, kui vaatame Kristuse peale, siis leiame rahu. Kui Peetrus nägi Jeesust vee peal kõndivat, astus ta ka ise vee peale, et minna Jeesuse juurde. Ta suutis vee peal kõndida vaid seni, kuni keskendus Jeesusele. Kui ta tuult kartma hakkas ja pilgu Jeesuselt pööras, hakkas ta vajuma.  

Suhe Jumalaga ei ole õppimine eliitkoolis või töökoht kiirelt arenevas ettevõttes, kus peame end konkurentsis püsimiseks pidevalt tõestama ja teiste antud hinnanguid vastu võtma. Töökuulutustes eeldatakse kandidaatidelt mõnikord nii häid isikuomadusi, teadmisi, oskusi ja kogemusi, et kuulutusele ei julge reageerida mitte keegi, sest otsitakse täiuslikku inimest. Hea uudis on see, et Jumal näeb asju teisiti. Küll on hea, et me ei pea Tema ees end tõestama! Tema jaoks oleme Tema täiuslik loodu. 2Sm 22:20 “Ta tõi mu välja avarusse, ta päästis minu, sest tal oli minust hea meel. ” 

Tema ei vaata õpitulemusi, diplomeid, motivatsioonikirju, edulugusid, diagnoose, erivajadusi ega läbikukkumisi. Ainus takistus Jumala ja meie vahel on patt, mille vastu aitab meie siiras meeleparandus. 1Jh 1:9 “Kui me oma patud tunnistame, on tema ustav ja õige, nõnda et ta annab andeks meie patud ja puhastab meid kogu ülekohtust.” Patust puhastatuna oleme uus loodu, täiuslik Kristuses. Kui Ta kutsub, siis Ta ka varustab. Ta võib anda meile uusi ande või arendada neid, mis meil on juba olemas. Ta võib meid vabastada meid nõtrustest, aga võib ka teha tugevaks vaatamata meie nõtrustele. Mõnikord kutsub Ta meid just seda ülesannet täitma, millega me enda arvates kuidagi hakkama ei saaks. Ta võib kutsuda evangelistiks just selle inimese, kes arvab, et ei oska üldse võõrastega kontakti luua. Ta võib kutsuda ülistusmuusikuks noore, kellel muusikaõpetaja soovitas laulmisest loobuda, sest tal ei olevat tulemuste saavutamiseks piisavalt hea hääl. Js 41:13 “Sest mina olen Issand, su Jumal, kes kinnitab su paremat kätt, kes sulle ütleb: ‘Ära karda, mina aitan sind!'” 

Kasutagem suve viimast kuud, et lasta Issandal end kosutada! Tema tahab meid kinnitada ja julgustada, parandada haavad, vabastada kahtlustest, ärevusest ja kõikidest koormatest, millega oleme end ilmaasjata väsitanud.

Merle Kepp